keskiviikkona, maaliskuuta 07, 2007

Outous numero 6: muutos

Lievän painostuksen johdosta aloitan outouksieni purkamisen tänään.

Outous 6: pidän muutoksista ja uusista asioista

Pidän muutoksista ja osaan yleensä suhtautua niihin niiden edellyttämällä mielenkiinnolla. Muutoksia tapahtuu jatkuvasti kaikkialla ympäristössämme. Uusia asioita ilmaantuu sinne ja tänne. Toiset muutokset ovat hyvin pieniä ja toiset suuria, mutta pääasia on, että tapahtuu. Kaikki muutokset eivät aina tunnu positiivisilta kyseisellä hetkellä, mutta todellisuudessa on vaikea arvioida, millainen merkitys niillä on ns. pitkässä juoksussa. Suurimmalla osalla muutoksista on joka tapauksessa vaikutusta, haluamme tai emme.

Sana, jota vihaan on muutosvastarinta. Minkään asian ei voi olettaa olevan ikuisesti pysyvä eli paikoilleen jähmettynyt. Sanotaan, että myös kehitys kehittyy, mikä kuvaa asiaa hyvin. Kehitys voidaan nähdä muutoksen synonyyminä. Kaikesta muutoksesta voi oppia jotakin.

En jaksa keskittyä tarinoihin, jotka alkavat sanoilla "ennen kaikki oli niin paljon paremmin". Todellisuudessa moni asia on muuttunut sen entisen jälkeen. Vanhojen aikojen haikailu on oman elämänsä tuhlaamista. Uusista asioista ja ilmiöistä on turha stressata, varsinkaan ennen kuin niiden kanssa pääsee sinuiksi ja silloin nuo asiat eivät ole uusia. Ihmisluontoon kuuluu ajoittainen epävarmuuden tunne ja ärsytys, joka johtuu muutoksen aiheuttamasta turvattomuuden tunteesta, mutta tuosta tunteestä on syytä hankkiutua nopeasti eroon. Mitä nopeammin sen parempi. Vanhoja hyviä aikoja ei ole olemassakaan, sillä aika kultaa muistot.

Motto: Carpe diem ja uskalla kohdata uusi päivä

Ei kommentteja: