keskiviikkona, heinäkuuta 25, 2007

Helteinen heinäkuu

Heinäkuu lähestyy loppuaan mukavaa vauhtia. Kuukauden kuumin puheenaihe on ollut ei niin kehuttava säätila. Otsikon teksti on vain hämäystä, sillä taivaalta on tullut jatkuvasti lähes ämmiä äkeet selässä – mainoksen tekstiä siteeratakseni. Kyseistä mainosta ei hauskasta ilmaisusta huolimatta voida pitää erityisen onnistuneena, sillä taaskaan en muista, mihin tuotteeseen tai palveluun ämmät ja äkeet liittyvät.

Mitään erityistä ja mieleenpainuvaa ei tähän kuukauteen ole liittynyt. Loma oli ja meni. Jos olisin kuluneen kuukauden aikana ryhtynyt bloggaamaan, olisi blogini hyvin äkkiä ja luonnollista tietä muuttunut sääblogiksi. Sellaisia löytyi pikahaulla vain muutama tästä maasta: Sääkeskuksen tuoreimmat ennusteet ovat peräisin vuodelta 2004, mutta Vuodatuksesta löytyvä Helsingin sää kuvina vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta. Sieltä löytyy tuoretta ja mielenkiintoista asiaa kaikesta aiheeseen liittyvästä hienoilla kuvilla höystettynä.

Sääblogeille ei siis liene erityistä tilausta, joten päätän tällä kertaa täältä tähän. Miksi aina sataa? Lause on yhtä turha retorinen kysymys kuin miks' ei aina voi olla lauantai.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Esitän huomioni, että tällä hetkellä aurinko paistaa, muttei sentään pilvettömältä taivaalta. Tuleepahan historian kirjoihin merkittyä, ettei se koko heinäkuu 2007 sentään ollut sateinen.

Ps. Äsken autolla ajellessani kyllä ripsaisi noin seitsemäntoista vesipisaraa tuulilasiin. Pyyhkijöitä ei joutunut käyttämään.

Marika kirjoitti...

Se "ämmiä äkeet selässä" -mainos mainostaa muistaakseni erästä maamme suurinta lihajalosteiden tuottajaa :)

Mainoslausehan heillä kuuluu tämän vesisade-kohtauksen jälkeen: "Aina on mainio sää grillata". Jokseenkin ironinen mainoslause tälle kesälle – tai sitten ei.