keskiviikkona, lokakuuta 10, 2007

Fiilis kuin Venäjällä

Tottakirjoittaen (vrt. tottapuhuen) en ole koskaan käynyt Venäjällä. Pitäisi varmaan, onhan se tuossa aika lähellä. Saksassa tuli juuri poikettua ja ns. asiasta tehden piti käydä itäpuolella ajelemassa ratikalla ja katselemassa menneiden aikojen ideologian raunioittamia taloja.

Tänä aamuna löysin kuitenkin aidomman itäfiiliksen. Kesken rattoisan työmatkan bussin sähköt menivät epäkuntoon eivätkä ovet suostuneet menemään kiinni edes kuskin raivoisista yrityksistä huolimatta. Sitten vain pidettiin tiukasti kiinni syystuulen kieppuessa bussin sisätiloissa. Muutaman pysäkinvälin jälkeen kuski pisti koko bussilastillisen ihmisiä pihalle. Onneksi olimme jo sivistyksen ulottuvilla ja sininen haitarinysse poimi palelevat työmatkalaiset kyytiinsä.

Tämä oli kiinnostavinta, mitä elämässäni juuri nyt tapahtuu, joten siksi täällä on näin hiljaista. Saksan reissun fiiliksiin palaan myöhemmin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olet kyllä saanut ihan venäläiskyytiä; kun muinoin opiskelin Pietarin "ekonoomikulla" elikäs yliopistolla, oli nuo eksoottiset bussimatkat jokapäiväisiä. Tähän voidaan vielä lisätä asuntola, jossa huoneesta puuttui yksi A4-kokoinen ikkunaruutu kokonaan. Talvella. Laastareilla ikkunaan kiinnitetty Alepan muovikassi ei auttanut kuin henkisesti...

Sellaista se, villiä itää.
-Heli

Marika kirjoitti...

Täälläkin on hiljaista kuin Venäjällä, Siperiassa meinaan... Missä Sanna ja Sannan blogikirjoitukset?