sunnuntaina, kesäkuuta 03, 2007

Pesänrakennusta

Pesänrakennusta harjoittaa räkättirastaspariskunta, joka on muuttanut alivuokralaiseksemme. Mitään anomuksia ei lähetetty, eikä lupaa kysytty. He vain menneellä viikolla kantoivat tavaransa (kasan epämääräistä roskaa ja heiniä) noin metrin päähän olohuoneen ikkunasta, mutta onneksi sentään ulkopuolelle.

Alivuokralaiset siis asettuivat asumaan ja näyttävät viihtyvän varsin hyvin. Olohuoneen ikkunasta on seurattavissa erittäin mielenkiintoinen ja hyvin hitaasti etenevä luontodukumentti, jonka tulevissa osissa tapahtuu seuraavaa:
Osa 2: munia ilmestyy paikalle 5 - 6
Osa 3: poikaset kuoriutuvat (11.6.-15.6.)
Osa 4: poikasia ruokitaan pesään (kesäkuun loppuun)
Osa 5: jännitystä elämään, oravalla on nälkä (ei heikkohermoisille)
Osa 6: poikaset haluavat pois pesästä (heinäkuun alku)
Osa 7: häätöilmoitus vai uudet munat (heinäkuu)
Osa 8-10. tuotantopäätöstä ei ole vielä tehty.

Alivuokralaiset ovat hieman kovaäänisiä. Miespuolinen yksilö harjoittaa solvauksia aina, kun astun ovesta ulos. Heidän kotirauhansa rikkoutuu myös, jos joku harkitsee puuhastelua kukkapenkin yhteydessä. Mitähän tästä yhteiselosta tulee? Kukahan siivoaa pariskunnan aiheuttamat sotkut terassilta?

3 kommenttia:

Marika kirjoitti...

SÖPÖÄ! Jään innolla odottamaan dokukentin tulevia jaksoja.

Marika kirjoitti...

Tuo dokukentti on muuten uusi sana, joka on lyhenne sanoista Dokumentti Kentällä :)

Anonyymi kirjoitti...

Meillä harmaasieppo päätti pesiä parvekkeelle, n. puolen metrin päähän ovesta, katajan sisälle. Pienenpienen ruukkukatajan sisälle.

Muuttoa valmistellessa (minä siis), jouduin kyllä siirtämään sieppo-paran pesän parvekkeen kukkalaatikkoon kukkien sekaan. Ajattelin että ne voin vaikka muutossa jättää paikalleen -toisin kuin tunnesitein varustetun katajan.

Sieppo oli eri mieltä, ja kävi munimassa silti katajanoksanhaaraan -ilman pesää. Ei valitettavasti onnistunut, ja munat putoilivat lattialle.

Minulle, vanhalle eläintenystävälle, tämä oli kaamea takaisku. Tunnen olevani t o d e l l a huono ihminen nyt, ja kannan harteillani syyllisyyttä kahden pienen sieponpoikasen syntymättömyydestä..

Voi ei.

-Heli