keskiviikkona, syyskuuta 20, 2006

Elämä on TV:tä ihmeellisempää

Otsikko ei ole oma keksintö, sillä (lähes) kaikki asiat on jo keksitty aikaisemmin. Lainasin otsikon toteamuksen mediasta, tällä kertaa bisnes.fi –lehdestä. Elämä on tosiaan ihmeellistä. Sen mielenkiintoisimpiin hetkiin kuuluu se, kun aamuruuhkassa Kekkosentiellä näkee yhden poliisin, sitten näkee toisen ja kolmannenkin. Mielettömän jännäksi elämä muuttuu, kun yhtäkkiä kaikki liikennevalot heitetään vilkkumaan keltaista. Turvallisuuden tunne valtaa mielen. Onneksi meistä autoilijoista pidetään huolta poliisivoimin. Ihmiset myös kunnioittavat auktoriteettia niin paljon, että hidastavat ihan kaiken varalta auton nopeutta reilusti alle sallitun. Lisäksi on samalla syytä vaihtaa hetimiten oikeanpuoleiselle kaistalle, ettei vahingossa aja kaistojen välisellä korokkeella seisovan sedän varpaille.

Toisena päivänä elämä on niin ihmeellistä, että aamulla myöhästyy töistä, koska bussi ei tullut ajallaan ja bussin ikkunasta näkee risteyskolarin. Joku viisas on tutkinut, että ihminen kaipaa suurempaa elämänmuutosta viimeistään viiden vuoden välein. Toisille muutokset tulevat itsestään, toisten on ne tehtävä itse. Nyt on tullut se tilanne, että mitään muutosta ei tapahdu, vaikka kuinka toivoisi. Jotkut kutsuvat tämän tyyppistä ilmiötä 30- tai 40-kriisiksi tai 50-villitykseksi. Tähän asti muuutokset ovat tulleet minulle tilaamatta ja melkein mitään tekemättä. Muutokseksi lasketaan esimerkiksi asunnon, auton, alan tai ammatin vaihtaminen. Toiset aloittavat uuden (aikaa vievän) harrastuksen tai opinnot. Jotkut keräävät kamansa kassiin ja muuttavat ulkomaille. Ihailen kaikkien näiden ihmisten rohkeutta. Mitähän sitä keksisi? Auttaisiko kriisiin viikko tai pari maailmalla?

Otsikon teemaan palatakseni, millä tavalla elämä on muka TV:tä ihmeellisempää. Näin väittää BigBrother-ohjelman mainos alussa mainitussa aikakauslehdessä. Mainostaja ei taida olla katsonut CSI:tä tai edes Teho-osastoa. Mainos puhuu osaltaan kuitenkin totta, sillä eihän kukaan viitsi katsoa BB:tä. Kenen tahansa elämä on ihmeellisempää kuin elämä BB-talossa. On se muuten hyvä juttu, että Hena saatiin pihalle. Kukahan lähtee seuraavaksi? Ovatkohan alpakat peräisin Särkänniemestä?


Ei kommentteja: