perjantaina, syyskuuta 01, 2006

Se on syksy nyt

Monet tarinat alkavat siitä eräästä kauniista aamusta. Menneellä viikolla juuri sellainen sattui kohdalle. Joku oli unohtanut jääkaapin oven yöllä auki ja aamulla olikin sitten hieman viileää. Auringon säteet siivilöityivät upeasti metsästä usvaiseen maisemaan. Jos olisin runoilija, olisin luultavasti avannut viinipullon ja antanut luovuudelle vallan. Koska en ole erityisen lahjakas sillä saralla, jatkoin siitä mihin olin jäänyt eli matkaani töihin.

Tänään on sitten syksy virallisesti korkattu. Syyskuun ensimmäinen päivä ja lupa vaihtaa sandaalit sukkiin ja kävelykenkiin. Sikäli harvinainen kesä, etteivät varpaat ole juuri kastuneet, eikä sukkia ole ollut ikävä. Sukatta 1. kesäkuuta - 31. elokuuta -kilpailussa sallitaan poikkeuksia ainoastaan urheilusuoritusten yhteydessä.

Tämän onnistuneen suorituksen jälkeen haastan kaikki tutut ja tuntemattomat kisaan mukaan. Seuraava kierros alkaa 1.6.2007. Tiedoksesi, että tuo päivä on perjantai, jos sillä on sinulle jotakin merkitystä. Muutaman viikon päästä onkin sitten töihin lähtiessä ja sieltä palatessa pimeää. Lohduttava ajatus. (Kirjoitin lohduttava, koska en halunnut masentaa itseäni tai sinua.)

Ei kommentteja: