keskiviikkona, joulukuuta 06, 2006

Varokaa heikkoja jäitä!

Säätiedotuksia merenkulkijoille (Aknestik). Varokaa heikkoja jäitä (Yle). Alavilla mailla hallan vaara (säätiedotus). Jääurheilu on mielenkiintoista, mutta siihen näyttää liittyvän yksi vaativa muuttuja. Nimittäin se jää. Kaikki sivistyneet ihmiset tietävät mikä ja missä on Hakametsä. Siellä harrastetaan erinäisiä lajeja sillä valkoisella alustalla, mikä perinteisen käsityksen mukaan on kovaa ja liukasta. Muitakin variaatioita on nähty. Hakametsässä se valkoinen on tavanomaista pehmeämpää ja vähemmän liukasta, mutta kitka sen sijaan on oikein hyvä.

Yleisönosastokeskusteluista päätellen tamperelaisia huolestuttaa tällä haavaa erittäin paljon se, tuodaanko ulkoareenoille talveksi niitä joukkuekarkeloissa tarvittavia maaleja (ei siis seinä- vaan jääkiekkomaaleja). Kaupungin viisaat miehet päättivät, että peli on vaarallista, joten maalit jätetään talveksi varastoon. Kerran, kauan sitten, tapahtui nimittäin niin, että joku onneton ohikulkija sai kentän ohittaessaan kiekon varomattomaan päähänsä. (Samoin on käynyt Hakametsässäkin, mutta sieltä ei ole maaleja vielä poistettu).

Lopulta kaupungissa kokoontuva ylempi ryhmittymä päätti, että pelit saavat jatkua. Eihän täällä ole muuten tulevaisuudessa ainuttakaan Raimo Helmistä. Kuinkas sitten mailat laitetaan? Kahta kiakkojoukkuetta ei ainakaan tarvita.... Eksyin jo asiasta seitsemänteen, mutta laitetaanpa asiat taas tärkeysjärjestykseen. Ennekuin niitä maaleja kannattaa millekään kentälle tuoda, niin tarvitaan sitä kovaa ja valkoista. Juuri nyt tilanne näyttää sen suhteen aika heikolta. Tosin optimistit ovat laidat laittaneet kuntoon. Voisihan tuolla taklaamista harjoitella.

Eikä se jääkiekkokaan ole maailmaan merkittävin asia. Hikipallokauden avaus antaa odottaa itseään, se harmittaa.

Ei kommentteja: