sunnuntaina, lokakuuta 01, 2006

Aikaerorasitus (jet lag)

Minulla on juuri nyt pahanlaatuinen jet lag. Olen ollut muutaman päivän ajan äärimmäisen väsynyt, epäsosiaalinen ja epäinnovatiivinen. Tilanne näyttää pahalta. Huolestuttavinta tässä on se, etten ole käynyt lentelemässä Atlantin yllä. Poikkesin ainoastaan Oulussa, jossa yritin kyllä parhaani mukaan välttää kaikenlaista stressiä.

Mielestäni tottelin myös suomenkielisen Wikipedian ohjetta jet lagista selviämiseen: "Runsas liikunta ulkoilmassa auttaa aikaeroon sopeutumisessa. Heräämisen jälkeen onkin suositeltavaa käydä kävelyllä tai juoksulenkillä ulkoilmassa. Pitkien päiväunien nukkumista on vältettävä. Hotelliin ei saa jäädä, vaan on mentävä mukaan paikan elämään."

Aikaerorasituksesta täytyy olla kyse myös siitä syystä, että syyskuu hävisi jonnekin. On aika iso ero siinä, siirrytäänkö elokuusta suoraan lokakuuhun vai kuljetaanko syyskuun kautta. Voisipa todeta, etten ehtinyt edes kissaa sanoa. Ei ole ihme, että väsyttää. Lokakuu on täällä tänään, mutta ei onneksi sekään tullut jäädäkseen. Tulis jo lunta.

Ei kommentteja: